(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Hermelín v listovém těstě
Potřebné ingredience
Čtyři malé hermelíny (nebo plesnivce, stříbrňáky apod.), balíček listového těsta (nejlépe chlazeného rozváleného na plát), pórek, šunkový salám, kečup, vajíčko a sladká paprika na potření a posypání.
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme (pokud již není) a rozdělíme na čtyři čtverce. Každý čtverec potřeme uprostřed kečupem, poklademe několika kolečky nakrájeného pórku a položíme plátek šunkového salámu. Na salám dáme malý hermelín (celý - nerozkrajujeme). Hermelín opět pomažeme kečupem a poklademe pórkem. Poté celý hermelín zabalíme do balíčku, potřeme vajíčkem a posypeme sladkou paprikou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud listové těsto "zlistovatí" a zezlátne. Poté podáváme, je to dost syté, takže příloha být nemusí. Je to výborné i za studena, tedy pokud zbyde.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070627/17/k5334.jpg)
Surovin není zas tolik :-)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070627/17/k5335.jpg)
Nejdříve kečup a pórek
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070627/17/k5336.jpg)
Šunka - šunkový salám, hermelín a zase kečup a pórek
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070627/17/k5337.jpg)
Balíčky pořádně potřít vajíčkem a posypat sladkou paprikou a šup do trouby
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070627/17/k5338.jpg)
Tak a teď honem na talíř a dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Elišška
(upraveno)
3. 3. 2008, 20:09
včera jsem hermelíny dělala k obědu, fakt super-moc nám to chutnalo a je to výborný i studený
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120303/17/b48785-1330791408.jpg)
Miabella
(upraveno)
3. 3. 2008, 10:05
včera jsem to dělala k večeři a bylo to mňam
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)